Over Ons

ProDongle ontstond onder de naam RookieDongle als een oplossing om het rijgedrag van jongeren te meten en te verbeteren. Met het bewezen succes van de snelheidscontrolesystemen in het achterhoofd sloegen ingenieur Paul Janssens en marketeer Christophe Neyt de handen in elkaar en werd de oplossing in oktober 2015 gelanceerd.

Al snel oversteeg RookieDongle zijn oorspronkelijke jonge publiek. Vanuit het bedrijfsleven klonk almaar luider de vraag naar een gelijkaardig, maar uitgebreider systeem voor het beheer van een bedrijfswagenpark. Met de hulp van een polyvalent team, bestaande uit o.m. product designers, IT-ontwikkelaars en security-specialisten, werd in oktober 2016 ProDongle op de markt gebracht als intelligente Connect Your Fleet-oplossing.

De oorspronkelijke insteek - het in realtime vergelijken van de voertuigsnelheid met de op die locatie geldende snelheidslimiet en werd uitgebreid met tal van andere opties. Voortaan bood de ProDongle oplossing ook de mogelijkheid om rijtijden, kilometers, werktijd per werknemer en tijd op locatie automatisch te registreren. ProDongle kwalificeert automatisch de ritten (werk, privé of woon-werk) o.b.v. tijds- en locatielogaritmen en wijst deze toe aan locaties en projecten. Een uitgebreide reservatie module laat het beheer van pool- of vervangwagens toe. De brandstofkosten, de banden- en remblokslijtage en overmatig privégebruik van een wagenpark kunnen worden opgevolgd. Via een API kan de oplossing worden geïntegreerd in bestaande fleetmanagement, plan- en ERP-systemen. Op die manier worden bedrijven de mogelijkheid geboden hun wagenpark efficiënter te beheren en flexibeler in te spelen op onvoorziene noden van klanten.

Om de problemen inzake privacy van de klassieke track & trace-systemen te vermijden, werd vanaf de ontwerpfase sterk ingezet op privacy by design en GDPR compliance. ProDongle biedt indien gewenst werknemers met een bedrijfswagen maximale privacy bescherming, steeds instelbaar door de beheerder/werkgever. Hierdoor wordt de privacy van de werknemer altijd gegarandeerd en wordt een implementatie mogelijk gemaakt. De reversed transparancy feature zorgt ervoor dat ook de werkgever het spel eerlijk speelt.

De ProDongle werkt wereldwijd en wordt gebruikt door klanten in België, Duitsland, Frankrijk, Luxembourg, Nederland Roemenië, Spanje, USA, Zuid-Afrika en Zwitserland.